Praca tradera, to praca intensywna i często wyczerpująca zarówno fizycznie, jak i psychicznie. Warto mieć w zanadrzu „wzmacniacz”, który w strategicznych momentach pomoże utrzymać odpowiedni poziom energii, a jednocześnie sprawi odrobinę słodkiej przyjemności w trudach codziennego handlu. Z pewnością żadna traderka nie będzie miała problemów z przygotowaniem tego pysznego torciku, a również i panowie, przy odrobinie dobrych chęci, wyczarują deser, który będzie cudownym przerywnikiem w tradingu.
Składniki na torcik
kostka masła
4 paczki herbatników
20 dag cukru pudru
2 żółtka
2 łyżki sypkiej kawy rozpuszczalnej
Przygotowanie torciku
Masło ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy żółtka i sypką kawę. Ucieramy do powstania jednolitej masy.
W zimnym naparze kawy maczamy herbatniki i układamy warstwami na szklanym półmisku. Każdą warstwę przekładamy kremem kawowym. Smarujemy nim również wierzch i boki torciku. Dowolnie dekorujemy, np. płatkami czekolady. Proste i pyszne!
Smacznego!