Torcik mokka dla traderki i tradera

mokkaP

Praca tradera, to praca intensywna i często wyczerpująca zarówno fizycznie, jak i psychicznie. Warto mieć w zanadrzu „wzmacniacz”, który w strategicznych momentach pomoże utrzymać odpowiedni poziom energii, a jednocześnie sprawi odrobinę słodkiej przyjemności w trudach codziennego handlu. Z pewnością żadna traderka nie będzie miała problemów z przygotowaniem tego pysznego torciku, a również i panowie, przy odrobinie dobrych chęci, wyczarują deser, który będzie cudownym przerywnikiem w tradingu.

Składniki na torcik

kostka masła
4 paczki herbatników

20 dag cukru pudru
2 żółtka
2 łyżki sypkiej kawy rozpuszczalnej

Przygotowanie torciku

Masło ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy żółtka i sypką kawę. Ucieramy do powstania jednolitej masy. 

W zimnym naparze kawy maczamy herbatniki i układamy warstwami na szklanym półmisku. Każdą warstwę przekładamy kremem kawowym. Smarujemy nim również wierzch i boki torciku. Dowolnie dekorujemy, np. płatkami czekolady. Proste i pyszne!

Smacznego!

Marta Sokołowska

Kazimierz Bukowski powiedział : "Gdyby kobieta przestała być zagadką, świat stałby się nudny...". Jestem kobietą niezaprzeczalnie :) z wykształcenia psychologiem, od niedawna pasjonatką tradingu, od zawsze zwolenniczką aktywnego stylu życia i spędzania czasu na łonie natury. Psychologia tradingu stanowi swoistą integrację dwóch obszarów mojego życia, szalenie istotną i intrygującą...

Leave a Comment